Crowd-shipping & Traveling

FillUp blogs. It's all about crowdshipping. It's all about traveling!

8 items die je niet moet vergeten op wereldreis

Na maanden sparen is het eindelijk zo ver. Vele afscheidsetentjes, borreltjes en lunches verder zit ik hier dan, midden in de woonkamer. Ik ga op reis en ik neem mee...die zin speelt de hele tijd door mijn hoofd. Ik ga voor meer dan een jaar op reis. Mijn koffer moet dus serieus ingepakt worden. 

Inmiddels ben ik vijf maanden verder en zit ik in Colombia. In deze periode heb ik door verschillende gebieden met diverse klimaten gereisd en zijn voor mij de volgende items van onschatbare waarde gebleken. 

1 - Headlamp
Onmisbaar als je midden in de jungle een avondwandeling maakt of als je in een dormitory slaapt met meerdere personen. Wandel je na een avondje stappen s ‘nachts je dorm binnen, dan hoef je het licht niet aan te gooien om je tandenborstel te zoeken. Ook kun je nog fijn een boekje lezen als iedereen al slaapt. Waarom een 'headlamp': je hebt je handen vrij.

2 - Zijden slaapzak
Ontelbare keren ben ik op reis hierin gekropen. Als ik in een hostel sliep met een smoezelig bed of als er veel muggen in de kamer waren, was er niets fijner dan mij met mijn frisgewassen zijden slaapzak te omhullen. Het is warmer dan een laken en net zo licht als twee sokken.

3 - Simkaart met internet
Ben je langer dan één week in een land, koop dan een lokale simkaart met internet. Voor minder dan 10 euro en een uurtje in het winkelcentrum heb je er al één. Mijn ervaring is dat je dit binnen drie dagen hebt terugverdiend. Met een simkaart met internet kun je blijven navigeren, goedkope accommodatie zoeken, bellen met je airbnbhost, de beste restaurants googelen en niet onbelangrijk Whatsappen met het thuisfront. Bovendien ben je met een eigen simkaart niet meer afhankelijk van de beroerde Wi-Fi van hotels. Let op: zorg wel dat je een simlockvrije telefoon hebt.

4- Sarong
De sarong is één van mijn favoriete items op reis. Je kunt deze op veel verschillende momenten gebruiken. Ik gebruik het als badlaken op het strand, als deken in een ijskoude nachtbus, voor een dutje in het park of om mij heen te slaan als het wat frisser is. Ook is een sarong ideaal om je schouders of benen mee te bedekken als je een kerk wilt bezoeken maar je alleen een short en een top aan hebt. 

5 - E-book
De E-book is de oplossing om talloze boeken mee te nemen zonder je een breuk te sjouwen. Het is licht, je kunt er honderden boeken op zetten en met de meeste E-booken kun je bovendien meteen de woorden opzoeken die je niet kent. Voor 90 euro heb je al een iets geavanceerdere E-book. Deze is uitgerust met een back light, waardoor je ook als de avond valt lekker in je E-book kunt blijven lezen. Krijg je op reis een leuke boekentip? Zet het boek meteen op je E-book door het te downloaden of te kopen. Vergeet dus niet de bijbehorende USB kabel mee te nemen. 

6 - Hangslot
In een hostel kan vaak iedereen je kamer in lopen. Zonder slot loop je het risico op diefstal. Neem daarom een hangslot mee zodat je jouw IPhone, laptop, tablet, camera, paspoort, dagboek of andere waardevolle spullen veilig in een kluis kunt stoppen. Ga je vliegen? Gebruik dan je hangslot om je bag pack of koffer mee af te sluiten, zodat je bij aankomst niet voor verassingen komt te staan.

 7 - Warme wollen sokken
Ook al denk je dat je in een warm land alleen op je slippers zult lopen, neem ze mee: 'warme sokken'. Ooit een nachtbus gepakt buiten Europa? Om nog steeds onverklaarbare redenen wordt de airco s' nachts op winterse temperaturen gezet. Ook in vliegtuigen lijkt de temperatuur soms onder de 0 graden. Warme sokken hebben mij vaak gered. Wollen sokken zorgen voor warme voeten en houden je lichaamswarmte op peil.  

 8 - Audiosplitter en headphones

Met je headphones kun je op elk gewenst moment een film op je tablet of laptop kijken zonder dat je andere mensen stoort. Niets is fijner dan je rit in de nachtbus te vullen met een aflevering 'Twin Peaks' of je tijd op het vliegveld te verdrijven met een goede film. Lange transfervluchten en eindeloze busreizen lijken zo ineens een stuk minder lang.

b2ap3_thumbnail_Dual-Headphone-Jack-Splitter.jpg

Ben je met z'n tweeën maar wil je samen een film kijken of muziek luisteren? Neem een audiosplitter mee. Met een audiosplitter kun je het geluid verdelen over twee headphones en kunnen jullie tegelijk van het geluid genieten.

Tip: Neem je headphones en audiosplitter mee naar het museum. De meeste musea bieden namelijk een audioguide aan. Het voordeel van het meenemen van je headphones en audiosplitter is dat je maar één audioguide hoeft te huren, en dat is lekker als je “on-a-budget” bent.
Audiosplitter kopen? Vraag aan de verkoper om de volgende specificaties: "Dual headphone Audiojack splitter Y sterero 3.5 mm".

 

Natuurlijk moet je ook de belangrijke basics inpakken zoals een warm vest, een winddichte Gore-Tex jas en goede wandelschoenen. Neem vooral een loszittende lange broek en een shirt met lange mouwen mee. Zorg dat deze licht van kleur zijn. Het zal je beschermen tegen de felle zon en nog belangrijker tegen muggen. Muggen zijn namelijk gek op donkerkleurige kleding en prikken daar op geniepige wijze doorheen. 

Tip voor de yogi's, neem je yoga mat mee! Ik heb op de meeste geweldige plaatsen aan yoga gedaan en daarna heerlijk in Savasana op mijn matje gelegen.

Namaste!

 

 

Share this article:

A tip from Fillip! Going to Colombia? Bring ‘Colom...

Comments

 
No comments yet
Already Registered? Login Here
Guest
Thursday, 21 March 2019
You do not have permission to post comment.

Authors Biography

Djina has not set their biography yet ...

Top Blogs

Na maanden sparen is het eindelijk zo ver. Vele afscheidsetentjes, borreltjes en lunches verder zit ik hier dan, midden in de woonkamer. Ik ga op reis en ik neem mee...die zin speelt de hele tijd door...